wpbf6fb837.png
wpfffcfc33.png
wp29d79c49.png














wp5533b116.gif
wpdebfb140.gif

K N G U

wpa410d6f1_0f.jpg
wp1f79c55c.png
wp85d49ef2.png

9 Medailles voor EOC Turnsters

 

In Zierikzee werden afgelopen zaterdag de turnkampioenschappen voor Zuidwest Nederland gehouden. Voor de Oosterhoutse turnsters van E.O.C. werd het een succesvolle wedstrijddag, 9 meisjes veroverden een medaille.

In verschillende divisies en leeftijdscategorieën werd geturnd om het regionale kampioenschap allround van Zuidwest Nederland.

 

De turnsters moesten zich tevens proberen te plaatsen voor de Brabantse en nationale wedstrijden, en voor de regionale toestelkampioenschappen.

Van E.O.C. kwamen 8 turnsters uit in de 1e divisie. Pupil Sarah Scharff (10 jaar) turnt in het hoogste niveau van de 1e divisie, en presteerde op de 4 toestellen goed. Voor het eerst moest zij de tsukahara over het pegases uitvoeren, en vooral ook op balk veel moeilijke bewegingen maken. Sarah scoorde met een mooie brugoefening haar hoogste cijfer: 8,65. Met een totaal van 31,20 punten mocht zij trots de gouden medaille in ontvangst nemen. Zij plaatste zich tevens voor alle vervolgwedstrijden van dit seizoen.

Voor de overige turnsters in deze divisie was de tegenstand groot, en vooral voor beginneling Suzan Rombouts (net 8 jaar) was dat even wennen. Zij werd 4e met 31,20 punten, maar op sprong was zij met 9,15 de beste turnster uit deze instapcategorie.

De jeugdturnsters Lieze Boers, Beau Sieben en Majlin Huijbregts wisten geen medaille te behalen, maar plaatsten zich wel op alle toestellen voor de finales. Zij moeten het in hun categorie opnemen tegen turnsters met al een jaar ervaring, en dat valt als nieuwkomer niet mee. Beau zat met haar 32,30 punten dicht bij de bronzen medaille, maar kwam daarvoor 0,4 punt tekort. Wel waren zij ook alle 3 goed genoeg om naar de nationale wedstrijden door te stromen, en aan alle toestelfinales mee te doen.

Voor de junioren Marieke Rombouts en Britt Kaag moet het echte turnen nog komen, zij moesten op deze dag gedeeltelijk toekijken i.v.m. een blessure. Marieke Rombouts kon zich gelukkig wel voor de brugfinale kwalificeren. Wegens het kleine aantal turnsters in deze 1e divisie, mogen zij beiden landelijk uitkomen.

In de 2e divisie werd het zeer verrassend een waar prijzenfestival. Instapper Fabiënne Zophi (9 jaar) werd na een spannende wedstrijd kampioene met 31,00 punten.

 

Met een 1e plaats op de evenwichtsbalk (8,30) en een 2e plaats op brug bleef zij de nummer 2 bijna een half punt voor, en ontving trots haar gouden medaille. Ook Deney Brons mocht in deze categorie op het ereschavot staan. Met 30,25 punten deed zij haar naam eer aan, en behaalde zij de bronzen plak. Voor haar vloeroefening, die zij vol overtuiging turnde, kreeg zij zelfs de hoogste score. Samen met Fabiënne eindigde zij als 2e op brug.

Tweede plaatsen waren er voor pupil Andrea Chirivi en junior Marieke de Jonge, een ware beloning voor vele enthousiaste trainingsuren. Marieke wist met 8,80 punten het toestel brug te winnen, en op vloer werd zij 2e. Andrea eindigde op alle 4 de toestellen bij de top-3.

Junior Lottie Heppenhuis eindigde met maar 0,2 punt verschil met haar clubgenote op de 3e plaats. Zoals vaker werd de evenwichtbalk voor Lottie het beste toestel, zij werd met 7,85 hierop 2e. Pupil Femke Hendrikse viel net buiten de medailles, maar wist wel de onderdelen brug en vloer als beste te turnen. Ook junior Stephanie van der Linden kwam maar 0,3 punt tekort voor een podiumplaats.

Voor senior Anouk de Nijs was het tot het laatste toestel erg spannend. Na een val van de balk en een te lage tsukahara bij sprong zag Anouk haar kansen dalen. Zij revancheerde zich echter goed op brug, en zette daar meteen de hoogste scoren neer. Daarmee krikte zij haar totaalscore voldoende op om op een mooie 3e plaats te eindigen.

Alle turnsters in deze 2e divisie gaan door naar de volgende wedstrijden, en vooral voor de regionale toestelkampioenschappen hebben zij goede kansen op eremetaal.

In de 3e divisie turnden 3 jonge Oosterhoutse meisjes mee. Merel Brons en Tessa Knaapen eindigden in de pupillencategorie samen op het podium: goud en brons. Merel was met 32,25 punten de beste turnster in haar categorie, waarbij vooral haar nette uitvoering van de vele onderdelen punten opleverden. Op vloer was zij met 8,10 punten de beste deelneemster.

Met maar 0,05 punten verschil werd Tessa op dit toestel 2e, en ook haar 8,95 op sprong scoorde goed. Instapper Tia Ackermans behaalde in de jongste categorie een mooie 6e plaats, met brug als beste toestel.

Al deze resultaten betekenen voor EOC een goed begin van het nieuwe turnseizoen. De week na carnaval volgen de toestelkampioenschappen in Waalwijk. Voor de Brabantse en nationale wedstrijden is nog een wat langere trainingstijd beschikbaar.

wp31b12500.png